Ovens

Valoriani

Sinds 1890 worden de bekende Valoriani ovens gemaakt door de familie Valoriani. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer. Deze beroemde familie bouwde de eerste kant en klare houtovens, een revolutie! De fabriek in Regello, vlakbij Florance in Italië, bevindt zich in een gebied met een rijke kleigrond, de belangrijkste grondstof voor deze unieke kwaliteitsovens.

Baby Valoriani

De nieuwste oven van Valoriani is voor iedereen een aanwinst; de eerste thuisoven met professionele eigenschappen. Met een bakoppervlakte van circa 65 cm ideaal voor elke locatie. De oven staat op een verrijdbaar onderstel en heeft goede opbergmogelijkheden voor hout, gereedschappen en accessoires. De Baby Valoriani kan zowel of hout als op gas gestookt worden.

Forno FVR

De ovens uit de FVR serie voldoen aan elke familiebehoefte, of dat nu om hele kleine of om hele grote families gaat. Daarom is de FVR oven in 5 verschillende formaten verkrijgbaar, met een rode of een witte bakvloer. De witte vloer wordt gebakken op 1300 graden en is daardoor van een semiprofessionele kwaliteit.

Forno VALORIANI

Valoriani’s kleinste model en de ideale inbouwoven. Deze oven kan in elke keuken worden ingebouwd maar is natuurlijk ook heel goed buiten te gebruiken. De Forno Valoriani wordt indirect verwarmd door het houtvuur dat wordt gestookt in de verbrandingskamer onder de bakvloer. Door de uitstekende luchtcirculatie is de originele houtsmaak gegarandeerd. De oven wordt geleverd met stalen voorfront en schoorsteenuitgang. De oven wordt gedemonteerd geleverd maar is zeer eenvoudig te monteren, staat binnen een kwartier.

Forno TOP

De TOP serie van Valoriani is een innovatie op het gebied van vuurvast keramiek. Met een groter vloeroppervlakte dan de FVR serie, het grote werkblad aan de voorkant en de keramische deur met thermometer is deze oven ook zeer geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld brood en vleesschotels. Ideaal voor kookscholen, cateraars en kleine pizzeria’s. Voorzien van een stalen schoorsteenuitgang en verkrijgbaar met een 5 cm dikke rode of witte bakvloer. 
 

Forno HOBBY

Naast de FVR en TOP oven is de HOBBY toegevoegd aan het assortiment thuis-ovens. De oven wordt in zijn geheel gedroogd in de grote droogovens van de Valoriani fabriek in Italië. Daardoor is deze kant-en-klare oven na plaatsing direct te gebruiken. De HOBBY wordt geïsoleerd geleverd met schoorsteen en witte bakvloer van 5 cm dikte. Een stalen onderstel is optioneel maar zelf een onderstel metselen is uiteraard ook een mogelijkheid. In verband met het nederlandse klimaat wordt geadviseerd om de oven onder een afdak te plaatsen, danwel te impregneren of een mozaiek aan te brengen.

Verace

De Valoriani VERACE is een op gas gestookte pizzaoven én goedgekeurd door de A.V.P.N.(Associazione Verace Pizza Napoletana). De geavanceerde VERACE circuleert de hitte onder de bakvloer en langs de wanden. Dankzij het R.H.S.® systeem is de temperatuur van de vloer constant en gelijkmatig, ook in die gebieden ver van de warmtebron. De verbranding is instelbaar en het verbruik is zeer laag.

Vesuvio GR

De Vesuvio GR wordt geleverd als bouwpakket. De onderdelen worden gebouwd op een robuust onderstel. Zowel de plaatsing van het onderstel als de montage van de Vesuvio GR kan door ons verzorgd worden. U kunt de oven naar eigen stijl en smaak omtoveren tot een waar kunstwerk.

Vesuvio OT

De ovens uit de Vesuvio OT serie zijn compleet en gebruiksklaar voor je het weet. Aan de buitenkant een achthoekige bekledingsplaat, geglazuurd met brandvertragende coating, en van binnen de structuur van de Vesuvio GR serie. De Vesuvio OT wordt kant-en-klaar afgeleverd.

Igloo

De IGLOO is het resultaat van passie, constant onderzoek en meer dan honderd jaar ervaring in de productie van vuurvaste materialen. De eerste ademende oven! Het vocht, geproduceerd tijdens het bakken, wordt naar buiten afgevoerd. Na plaatsing alleen nog beschilderen, stucen of mozaïeken naar eigen smaak.

Trailer

Met de Valoriani Trailer heeft u uw eigen mobiele pizzeria. De trailer is speciaal ontworpen voor het vervoer van een Valoriani Igloo Professional 120 of 140-hout gestookte oven. Stevig gebouwd, met dubbele assen voor extra stabiliteit, en een opvallende verschijning.

Bekijk alle producten in de webshop

NAAR DE WEBSHOP >